Naar de inhoud springen

Amsterdamse Pareltjes

Amsterdamse Pareltjes

Tijdens de vele wandelingen door de stad, ‘s morgens vroeg, ‘s avonds laat of lekker tijdens de lunch. Priscilla is daar graag te vinden. Het gekissebis, geroddel, geouwehoer, schaterlachen en geen blad voor de mond. Heerlijk! Er wordt anders ook veel verbouwd. De buitenlandse bouwvakkers die vele pandjes renoveren, re-stylen en opknappen, zorgt voor heel wat puin in de grote containers op straat. Maar ook meubeltjes die er niet meer passen. Verhuizingen waarbij het een en ander toch wordt achtergelaten. Of tijdens het aanmeten van een nieuw interieur. Er zijn vele redenen waarom ‘mooie’ inboedel op straat wordt gezet. “One man’s trash is another man’s treasure’ klinkt het bekende Engelse gezegde. En dat is nu precies wat Priscilla zag in de mooie objecten die op straat stonden weg te rotten, kou te vatten en weg te regenen.

Met de fiets, auto of lopend, de mooiste vondsten uit de Amsterdamse woningen, neemt zij mee onder de arm. Volledig gerestaureerd en tot mooie nieuwe pareltjes gemaakt, lees je hier het emotionele, ontroerde, komische verhaal van de Pareltjes.

Waar ze vandaan komen blijft meestal een raadsel. Wat de reden is dat ze op straat kwamen te staan ook. Maar wij hebben het verloop van hun moment van vondst tot het moment dat zij een nieuw Paleisje gevonden hebben hier gedocumenteerd.

Het rebelse, vrije, romantische karakter van Priscilla maakt het dat ieder item met liefde is hersteld en uniek is.

Meer weten over de Pareltjes? Bekijk de website of het Instagram-account