Naar de inhoud springen

GambiDogs en Pumps strijden samen!

492DSC02386

Gambidogs en Pumps in de Jungle gaan samen de strijd aan in Gambia voor de zwerfdieren.

Hoe is het begonnen?

Nadat mijn vriendin in februari 2012, na een overweldigende vakantie in het mooie land Gambia, terugkwam in Nederland, begon het te bij haar te kriebelen. In het vliegtuig eigenlijk al, nadat zij twee weken lang zorg heeft gedragen voor de honden vlakbij haar hotel.

Het was laagseizoen en overal hingen borden bij het hotel waarop vermeld stond niet de honden te voeren of te aaien. Door de liefde, aandacht en het voedsel dat zij van vele toeristen krijgen, komen zij dagelijks terug naar de hotels omdat zij weten dat zij daar goed worden verzorgd. “Het wordt een plaag”, vertelde de hoteleigenaar die al vele honden heeft moeten wegsturen. Maar nu dat het laagseizoen in Gambia is, heeft de bevolking weinig werk en daardoor weinig te eten. Ook de zwerfdieren merken dit en er valt minder te halen. Grote plekken op de lichamen van de dieren, zijn het gevolg van vechtpartijen voor wat voedsel. Alleen de sterkste overleven door te vechten voor hun eten. Een keiharde wereld!
De honden zijn ‘s morgen en ‘s avonds heerlijk in de watten gelegd, net even voorbij de hotels. Samen wandelen, knuffelen en eten stond 2 maal daags op het programma en de honden knapten zichtbaar op. Na twee weken was het afscheid nemen moeilijk, maar dit was zeker niet de laatste keer naar Gambia!

In het vliegtuig kwamen de ideeën al flink opborrelen. Er moet toch iets gebeuren daar en snel ook! En zo geschiedde het! Bij thuiskomst begon het brainstormen, wat hebben wij nodig, hoe krijgen wij hulp, hoe komt het project van de grond en hoe kunnen wij dit laten slagen? Genoeg vragen en de antwoorden kwamen bij haar dan ook direct.

Ze had gelukkig al contacten gelegd met de lokale bevolking en een paar families voorzien van grote zakken rijst. Wellicht willen zij ook nog een extraatje verdienen en zich inzetten voor het project. En zo kwam Gambidogs direct van de grond. De naam, de internetsite en de contacten in Gambia en Nederland waren al voorzien en nog vele acties, projecten en ideeën volgden.
Zo werd er ook een samenwerkingsverband gesloten met Gambicats, de Engelse variant gericht op katten.

Wat is het doel?

Een van de belangrijkste doelen van Gambidogs, is het terugdringen van voortplanting door middel van het castreren en steriliseren van de honden. Zo verklein je de kans op puppies, verklein je de kans op ondervoeding en gehavende honden. Sommige honden worden zo zwaar toegetakeld tijdens gevechten om voedsel, dat zij hieraan overlijden, vaak na een lange lijdensweg.
Daarnaast wilt Gambidogs, de honden die verzorging en geneeskundige hulp nodig hebben, dit ook bieden en daarom zijn er artsen ter plaatse om deze verzorging te bieden. Indien de honden niet meer te behandelen zijn, worden zij ingeslapen.

Wat kunt u doen?

Natuurlijk is geld belangrijk, denkend aan het personeel dat daar ter plekke werkzaam is en gemiddeld € 50 per maand verdienen en hun hele gezin daarvan moeten onderhouden. Er rijdt een auto rond, doktoren moeten betaald worden en zo vaak als mogelijk wordt er een container met goederen verscheept naar Gambia, alleen deze kosten bedrag al € 375 per container, per keer. Een flink bedrag dat de dieren beter kunnen gebruiken. Geld is daarom hard nodig, maar ook spullen. Hieronder staat een flinke lijst met spullen die nodig zijn. Heeft u thuis nog een van deze spullen die u kunt doneren, dan ontvangt Gambidogs deze graag!

– Ontworming
– Vlooienbestrijding
– Antibiotica
– Oor en oogdruppels
– Vaccinaties
– Halsbanden/riemen
– Snuitjes/muilkorven
– Instrumenten voor bij de operaties
– Naalden
– Operatiehandschoenen (maat 7&8)
– Lakens
– Vangstokken
– Mobiele telefoons(voor personeel daar)

Naast donaties in de vorm van spullen en/of geld, helpt Pumps in de Jungle ook mee, door 33% van de opbrengst te doneren aan Gambidogs. Bestel het avontuurlijke boek en help daarmee ook Gambidogs.

Voor € 14,95 (excl. verzendkosten) bestel je Pumps in de Jungle en € 5,- per boek gaat direct naar Gambidogs. Meteen een mooi verhaal om te vermelden als u het boek bijvoorbeeld cadeau doet, iets moois en iets leuks voor € 14,95!

Voor meer informatie, leuke acties en promoties: www.gambidogs.nl

Liefs en een poot,

GambiDogs en Pumps in de Jungle!!!!!

1001286_454948214625360_2124022704_n