Naar de inhoud springen

Computer Nerd

Een eigen website maken….
Het is zo makkelijk! Iedereen kan het, dus ik ook! Ik hoor niet anders om mij heen, “easy Priscilla, dat lukt jou wel”.
Leuk bedrijfsplan geschreven, mijn idee verwoord op papier, alle gegevens zijn compleet en nu op naar de website.
Als eerste een website titel: het www-adres zoals ik het noem. Direct word ik doorgelinkt naar een website, shit, deze naam is al in gebruik. Even anders verwoorden en… weer bezet. Mijn moed begint al in mijn schoenen te zakken, maar ik ga gestaag door.
Een extra zakcentje bijverdienen doen zoveel mensen door middel van een website, dus mij moet dat ook lukken! Gelukkig, mijn laatste, tevens Engelse optie is nog vrij en dat voor maar een prijs van maar  €1,95 per jaar. Koopje! In het winkelmandje en ik heb er een nieuw kindje bij!   Goed, en nu? “WordPress”, verteld een vriend van mij, “daar werken vrij veel mensen mee”.
En wat blijkt, ook deze website waar jullie nu naar kijken, welke ik niet zelf heb gemaakt, maar gelukkig heeft Print.nl die zorg uit handen genomen, is ook van WordPress.

Een hele dag bezig, bestanden gedownload waarmee ik niet kan werken en ik heb de meest onbegrijpbare termen voorbij zien komen.
Naar mate de dag vordert word ik steeds kwader. Youtube, moet ook uitkomst bieden, honderden filmpjes over het maken van je eigen website staan online. Vijf heb ik er inmiddels al bekeken en overal hoor ik “easy” en “zeer eenvoudig” voorbij komen. Wat ik zelf een erg schokkend ontdekking vind is dat de filmpjes maar 10 minuten duren, soms zelfs korter en ik ben ondertussen al 12 uur verder!

Youtube werkt dus ook niet! Nog even speuren op de website van WordPress en bij de categorie “Help”, een categorie die mij direct aanspreekt, alsof hij weet dat ik hulp nodig heb. Yoehoe! Daar ben ik dan voor hulp!
“Wat heb je nodig voordat je begint”. De Termen FTP en SFTP komen voorbij, volgens mij staat dat gewoon voor Fuck That Program en So Fuck That Program. Beide Fuck Programs heb ik volgens mij niet. Misschien ook wel, als ik nu verder ga met het stappenplan, gaat hij wel schreeuwen als hij iets mist en dan word mij vast de optie aangeboden dat desbetreffende programma aan te bieden.

“In 5 eenvoudige stappen”, staat er trots op de website. Echter bij stap 1 is het servies al aan diggelen gesmeten, is mijn hond uit angst al piepend ver bij mij weg gaan liggen en heeft mijn vriend uit voorzorg stiekem zijn telefoon uitgezet zodat ik hem niet onnodig de huid kan volschelden. Dit soort 5-stappenplannen zijn eng, ze brengen bij voorbaat al agressie in je naar boven, zorgt voor echtscheidingen, je voelt jezelf erg dom en onhandig vooral omdat er bij staat: eenvoudig, het is slecht voor je gezondheid, maar erg handig als je een nieuw servies wilt aanschaffen en met het dilemma zit: het ziet er nog zo mooi uit.

Weer een agressieaanval zorgt ervoor dat ik mijn ongenoegen uitspreek op Facebook, ik moet het met iemand delen. Binnen 5 minuten word ik gebeld door een goede vriend. Hij logt op afstand in op mijn computer en kijkt met mij mee. Binnen 20 minuten is hij al verder dan ik na 12 uur was met alleen lezen en filmpjes kijken. Waarom kan ik dit toch niet? Het lijkt allemaal zo makkelijk, maar wat is het een hel. De eerste beginselen van mijn website, zijn achter de schermen, al zichtbaar dankzij de goede hulp, nu op het scherm nog. Gelukkig moet ik nog nieuw servies aanschaffen.

 

 

Wordt vervolgd…..download

 

Afbeelding: http://computerproblemsblog.webs.com/