Naar de inhoud springen

Queeny

Haar bijnaam is Queeny, maar hoe komt zij daar toch aan?

“Na jarenlang dromen en fantaseren over mijn wereldreis, was ik dan eindelijk onderweg.
Aangekomen in het land van de Aboriginals stond zeker op mijn lijstje: Ayers Rock.
Een fascinerende grote rode rots in een giga open stuk land. Ik verwachtte er veel van, want de verhalen waren spectaculair. Maar voor ik daar over verder ga, even een paar dagen terug.

Terug naar het moment dat ik aankwam in Alice Springs bij de tourgide. Een leuke jonge meid, compleet in Bush-outfit wachtte mij al op bij een kleine van. Een soort van busje/camper.
“Hi there, whats your name gorgeous” riep zij enthousiast. “Priscilla” zei ik. “Ah, Queeny, I call you Queeny!” zei ze.
Ik keek nogal verbaasd, maar mijn verbaasde blik zag zij niet en ze ging verder met het intekenen van de passagiers.

Het bleef mij een beetje verbazen, deze meid kent mij totaal niet en het lijkt erop dat zij mij nu al kent. Bizar! En waarom? Dat zal ik je vertellen. Vanaf de middelbare school was ik altijd wel een prinsesje, een meid die aandacht wel belangrijk vond, zo ook merkkleding. Ik ben dan ook enig kind en kreeg dus best veel. Maar laten we het positief houden, in plaats van verwend nest, zeg ik liever: ‘beter verwend dan verwaarloosd!’ (overigens is dit allang niet meer zo en ben ik de meest down-to-earth-meid die je je kan bedenken.)

Anyway, ik dacht dus dat zij mij al compleet kende, maar het bleef knagen, ‘waarom noemde ze mij toch zo?’.

Uiteindelijk was ik er klaar mee en trok de stoute schoenen aan. “Tess, can you please tell me why you call me Queeny?”.
Ze draaide zich om en barste in schaterlachen uit.
Nog meer vraagtekens bij mij.
“You really don’t know love?” zei ze.
Ik schudde mijn hoofd, inmiddels minder enthousiast dan een paar minuten terug.

“Well, there is this movie” ging ze verder. “It’s called: Priscilla, Queen of the desert. You should really watch it sometime. Nothing to do with you, just your name.”
Ze legde mij uit waar de film over ging en dolenthousiast wilde ik ook wel deze film kijken.

Enkele weken later was ik aangekomen bij mijn familie in Perth, Western Australia.
Meteen vroeg ik naar deze film en we zijn direct naar een cd/film winkel gegaan en daar lag hij.
Een te leuke, hysterische prent op de voorkant van drag queens en een grote bus.

En écht de film is ook hilarisch.
Meegenomen naar huis (nog als dvd, want downloaden zat er eigenlijk in die tijd nog niet in) en gelukkig deed hij het in mijn dvd speler.

De film gaat over 3 travestieten die voor een optreden worden gevraagd in Alice Spings. De dames treden normaal op in Sydney, maar gaan dus naar Alice Springs. De rit vindt plaats in een grote oude schoolbus genaamd: Priscilla. Deze bus kruist de woestijn door waarin zij allemaal avonturen meemaken. Een hoop drama, maar ook veel hilariteit. Zeker een aanrader.

Eenmaal in Nederland bleek deze film een groter succes te zijn dan gedacht en is er zelfs een musical van gemaakt. Deze toerde door heel de wereld en deed ook Carré aan. Samen met mijn moeder het optreden bijgewoond en wat was dat brullen en schaterlachen.

Ohja en nog even terug te komen op die: ‘fascinerende grote rode rots in een giga open stuk land’ het was inderdaad een grote rode rots op een open stuk land.  Dat was het, meer niet.
Pfff… Heb ik daar die hele reis voor gemaakt? Ik kan je vertellen dat het een behoorlijke teleurstelling was!
Maar ‘alles gebeurt met een reden’, zeg ik nu heel dapper achteraf. Anders was ik nooit aan die fantastische bijnaam gekomen. Want zeg nou zelf, hoeveel mensen kunnen zich ‘Koningin van de Woestijn’ noemen? 🙂 ”

Dus mocht je nog een leuke film zoeken, zeker deze, van Australische makelij, film bekijken!

Love ya! Queen P!