Naar de inhoud springen

Het leed dat Wordfeud heet

Waar vroeger menig gezin op een regenachtige zondagmiddag met elkaar om de tafel zat om spelletjes te spelen.
Zo zit nu iedereen, welteverstaan apart van elkaar, gebiologeerd naar zijn telefoon te kijken.

Wordfeud is de reden dat iedereen gebiologeerd naar zijn telefoon zit te kijken. Iedereen is aan het uitrekenen welke woorden de meeste punten kunnen opleveren. In plaats van met vier mensen tegelijk rond een bord, speel je nu tegen één ander persoon. Maar dat betekend niet dat je één spel kunt spelen. Er zijn meerdere telefoons die minstens, schrik niet, twintig andere spellen hebben openstaan.

Mijn vriend, met een hippere telefoon dan ik is nu, door toedoen van zijn vrienden, ook heftig aan het Wordfeudten en heeft de smaak te pakken.Wordfeudten, er wordt gewoon een nieuw werkwoord van gemaakt en zal dit het nieuwe van Dale woord van het jaar 2012 worden? Gelukkig heb ik zelf (nog) geen Iphone of een telefoon die deze applicatie kan openen.
Maar goed ook!

Vroeger was ik verslaafd aan de echte versie namelijk scrabbelen. Verslaafd aan ‘luxe’ woorden en vreselijk leergierig waardoor ik elk weekend zeurde bij pap en mam voor een spelletje. Aangezien ik enig kind ben en mijn ouders ook niet altijd in waren voor een spelletje, liep ik de deur plat bij opa en oma.

Knutselgek opa zag, tijdens het spelen, dat wij tegen een groot struikelblok aanliepen. Het bord was moeilijk te draaien met al die gladde lettertjes die alle kanten op schoven. Maar om nu elke keer om de tafel te lopen was ook vermoeiend en opa bedacht een geweldig systeem.Met twee houten latjes en vier wieltjes onder het bord, konden wij het bord nu ‘rollen’. Ideaal!
Maar al snel begonnen spelletjes kinderachtig te worden en verdween het bord in de kast.

De Iphone van vriendlief is tot groot ongenoegen ingepikt en de batterij loopt sneller leeg dan ooit tevoren. Ja, ook ik ben nu verslaafd aan de hype en niet meer te stuiten. Zelfs ’s nachts, als hij heerlijk ligt te slapen, verzin ik in mijn hoofd de meest mooie woorden, uiteraard met de meeste punten, en win ik altijd van mezelf. Maar dat is natuurlijk niet leuk, dan toch maar stiekem zijn telefoon inpikken en een klein spelletje spelen.
Nog eentje dan!

Ik ben niet verslavend aangelegd maar Wordfeud lijkt toch wel iets heftigs in mij los te maken. Mijn nachtrust en werk leiden eronder maar wordt dit zo verslavend dat meerdere mensen hier last van krijgen? Gaat deze verslaving zulke grote vormen aannemen dat zelfs afkickklinieken nieuwe diensten gaan aanbieden? Zoals de WA (Wordfeud Anonymous).

Nu is het wordfeud maar zoals iedereen weet kunnen dit soort hypes snel voorbij zijn en word ik misschien nog net op tijd gered. Drawsomething is in opkomst maar zal het de heftigheid van Wordfeud kunnen verslaan?Ik ben benieuwd maar tot die tijd hou ik de site van de afkickkliniek goed in de gaten. Stel je voor er komt een WA- of binnenkort zelfs een DA meeting. Ondertussen blijf ik gestaag doorspelen en wens ik alle spelers veel succes met het binnenhalen van de meeste punten.